Wat is het waterbed & wat zijn de voordelen? Daar gaan wij op in met deze post!

waterbed-cascade
Het waterbed

Wat is een waterbed?

Een waterbed is een bed met een matras gevuld met water. Dit matras is altijd vinyl gemaakt en ligt in een zogenaamde “veiligheidsvoering”. Ook kan een waterbed een zogenaamde “fibermat” bevatten. Deze fibermat zorgt voor een stabilisatie. Zo blijf je niet eindeloos heen en weer bewegen. Om het af te ronden zijn waterbedden ook verwarmd. Dit zorgt ervoor dat je altijd lekker koel of comfortabel warm kan slapen. Het waterbed past zich altijd aan, aan jouw lichaam. 

Kortom: Op een waterbed slaap je meer dan ideaal!

Voordelen van een waterbed

Aan een waterbed zitten meerdere voordelen. Hier leggen wij deze op een rijtje uit:

1. Het waterbed vormt zich naar jouw lichaam

Een waterbed vormt zich altijd naar jouw lichaam. Dit betekend dat alle contouren van het lichaam goed worden opgevuld. Pijn in de onder rug of een zeurende schouder voor de zijslaper behoren tot de verleden tijd.

Doordat je iets dieper in het waterbed ligt zorgt dat ook voor een natuurlijke, diepere slaap. Je slaapt lekkerder en uitgeruster op een waterbed.

2. Niet alleen vormt het waterbed zich, ook zijn er verschillende stabilisaties

“Ik heb ooit op een waterbed gelegen, ik werd er zeeziek van!” is een uitspraak die, helaas, wel eens voorkomt. Voor het moderne waterbed is niets minder waar. De stabilisatie, geregeld door de hoeveelheid fibermatten, zorgt voor de bewegingen. Probeer dus zeker het waterbed opnieuw uit. Een aangename verrassing wacht op u.

Waterbedden zijn verkrijgbaar in verscheidene percentages stabilisaties:

  • Ongestabiliseerd (5 of meer seconden nabewegen)
  • 30% gestabiliseerd (4 tot 5 seconden nabewegen)
  • 50% gestabiliseerd (3 tot 4 seconen nabewegen)
  • 80% gestabiliseerd (2 tot 3 seconden nabewegen)
  • 100% gestabiliseerd (1 tot 2 seconden nabewegen)
  • 120% gestabiliseerd (minder dan 1 seconde nabewegen)

Voor ieder is er dus wel iets wils op het gebied van het waterbed!

3. Kies zelf de temperatuur!

Bij een waterbed is de temperatuur altijd in te stellen dankzij de meegeleverde verwarming. De schrijver van dit artikel is een echte kou-kleum en verwarmt graag zijn waterbed tot wel 32 graden celcius in de winter. In de zomer kan het waterbed heerlijk koud gezet worden. Zo slaap je altijd extra lekker!

Heeft u een partner met een andere temperatuursvoorkeur? Geen probleem. Ook daar weet het waterbed raad mee. Dankzij 2 individuele éénpersoons watermatrassen, 2 verwarmingselementen en een hitte verdeler zijn beiden kanten volledig onafhankelijk van elkaar instelbaar. Dat is pas ontwikkeling.

4. Niets is schoner dan een waterbed!

Laten wij eerlijk zijn. Iedereen transpireert, verliest huidschilvers en allerlei andere dingen waarvan wij maar pretenderen dat het niet bestaat. Deze pagina is niet verzonnen om u af te schrikken, dus in verdere details treden wij niet! 

Wel is het zo dat al deze dingen in een regulier matras trekken. Een schuim matras kan al gauw 4 tot 5kg aan zout en andere lichaamsafvalstoffen bevatten na 10 jaar gebruik!

Aangezien het waterbed van een vinyl hoes gebruik maakt, kan niets in het waterbed nestelen. Wij adviseren eens per 3 maanden even het waterbed af te doen met een vochtig doekje en klaar! Een op-en-top hygiënisch product. 

5. Een waterbed gaat langer mee

Om de 8-10 jaar een matras vervangen is verleden tijd met een waterbed. De meeste matrassen verliezen hun vormende vermogen wel tussen de 8 tot 10 jaar. Zoniet, dan is het altijd raadzaam om het matras alsnog te vervangen. Waarom? Zie punt 4. Hygiëne!

Een waterbed? Een kwaliteits watermatras kan met gemak 10 tot 20 jaar mee mits het onderhouden wordt (zie punt 6!). Het hele onderstel zelfs ruim langer! Tot u besluit dat die ene look van 15 jaar geleden niet meer past in het interieur… Dan is vervanging wel nodig!

6. Onderhoud!

Veel krijgen wij de vraag: “Is een waterbed niet hartstikke veel onderhoud?” en het antwoord is: Welnee!

Een conventioneel matras moet, bijvoorbeeld, omgedraaid worden. Dit is altijd een lastige taak. Vooral voor de senioren onder ons is het onwenselijk om een gigantisch twee persoonsmatras om te draaien. Het omdraaien moet plaats vinden om het vormende vermogen te behouden.

Maar een waterbed kan niet kuilvormen! 6-0, conventionele matrassen! 

Dus wat moet er nou wel gebeuren?

Simpel. Water bevat zuurstof. Een flesje waterbed conditioner per watermatras per half jaar is voldoende om dit tegen te gaan. Waterbed conditioner stopt tevens algengroei. 

Om de 3 maanden kunt u ook het watermatras afdoen met “Vinyl cleaner“. Deze cleaner haalt lichaamsafvalstoffen weg en versoepelt het vinyl. 

Het trouw gebruik van beide onderhoudsmiddelen leidt tot een langere levensduur van een waterbed. Trouw doen, dus!

P.S: Beiden producten zijn te vinden in onze webshop hier!

Wat vind u van het waterbed? Heeft u vragen of wilt u advies? Laat dan gerust een bericht achter of neem contact op met ons!

1 comment

  1. N van Rhoon de Wit - Beantwoorden

    Wij hebben ons 1e Waterbed gekocht bij
    Waterbeddenmarkt in Utrecht al zo.n 20/25 jaar geleden .
    We zijn nog steeds Super tevreden over Dit Bedrijf pas de Waterzakken weer vernieuwd werdt er Gratis een verwarming bij geleverd omdat hij niet meer goed functioneertde
    Waar vind je deze service nog
    Wij bij onze Waterbeddenmarkt moneur/instelateur BAS
    Super bedankt Bas hoop nog lang plezier van mijn Waterbed te hebben

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *