Wat is de advies temperatuur voor een waterbed?

Als waterbedden specialist adviseren wij standaard 28 graden celcius. Dit is voor de meeste mensen prettig en complimenteert de lichaamstemperatuur op een aangename manier.

De minimum temperatuur is 24 graden celcius. Kouder dan dit is niet aan te raden in verband met de koeling van het lichaam en kan resulteren in een oncomfortabele slaap.

Belangrijk is wel dat u altijd het verwarmingselement in gebruik houdt. Haal deze nooit uit het stroom. Het water zal altijd een duwtje in de rug moeten krijgen om een aangename temperatuur te kunnen realiseren.

Seizoenen en temperatuurswisselingen

In de zomer komt het met enige regelmaat voor dat het buiten 30 graden celcius (of warmer) is. Dan is slapen op zich al een opgave. Wees dan ook niet bang om in de zomer een andere temperatuur in te stellen. Transpirerend wakker worden in de zomer is met een waterbed dus verleden tijd!

Helaas wordt het na de zomer altijd gauw een stuk koeler. Dan is het verstandig om het verwarmingselement hoger te zetten. Dit kan, zonder problemen. Als maximale temperatuur adviseren wij 30 graden celcius. Ook al kan het element hoger, is dit niet aan te raden. Dit kan leiden tot transpireren en een onaangename nachtrust.

Verwarmingselementen

Wij adviseren in alle gevallen een “Delta-K” verwarmingselement. Dit keramische verwarmingselement is ontzettend modern, efficiĆ«nt en energiezuinig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *