Een waterbed leegpompen. Hoe doe ik dat?

Een waterbed leegpompen is geen lastige opgave; maar u heeft wel de propere gereedschappen nodig. En zoals altijd: Een juiste voorbereiding is het halve werk. En wij helpen u graag met het waterbed leegpompen.

Wij raden het gebruik van een reguliere tuinslang om het waterbed leeg te laten lopen zonder waterpomp ten strengste af. Het waterbed is dan niet vacuüm gezogen en niet geschikt voor verplaatsing. Dit kan in de ergste gevallen permanente schade aanbrengen aan uw waterbed. Wat wij wel aan raden, leest u hier:

Voor u begint met uw waterbed leegpompen heeft u nodig:

 1. Een waterbedpomp
 2. Twee waterslangen

Dit pakket is ook te huur bij ons en af te halen op een showroom locatie. Wilt u liever dat een professional uw waterbed leegpompt? Neem dan contact op met onze klantenservice voor een afspraak met onze service monteur!

Een waterbed leegpompen doet u zo:

Het is verstandig om een juiste afvoer te vinden voor het water. Denk aan een toilet of een douche-put. Ook raadzaam is om het waterbed leegpompen met twee aanwezige personen uit te voeren. Zo weet u zeker dat er niets fout gaat met de afvoer noch het waterbed zelve. 

 1. Zorg dat er een handdoek aanwezig is om eventueel water op te vangen.
 2. Haal de waterbed verwarming uit het stroom.
 3. Verwijder het beddengoed en de tijk. Leg deze veilig uit de weg zodat deze niet vuil of nat worden. Ook voor struikelgevaar is dit raadzaam.
 4. Verwijder de dop van de vul opening op uw waterbed. Let wel: Zet geen druk op het waterbed op het moment dat u dit doet. Anders komt er water uit!
 5. Koppel de slang van de waterbedpomp aan de vul opening. Deze aansluiting vind u terug aan de voorkant van de waterbedpomp.
 6. Sluit de afvoerslang ook aan op de waterbedpomp. Deze aansluiting vind u terug aan de achterzijde. Een goede afvoer is, bijvoorbeeld het toilet, de wasmachine afvoer of een douche-put.
 7. De waterbedpomp is nu aangesloten en klaar voor het leegpompen van uw waterbed. Zet de waterbedpomp aan en duw het koppelstuk iets dieper het waterbed matras in zodat deze begint met water opzuigen. Uw waterbed word nu leeggepompt. Leg de handdoek onder de slang zodat deze eventueel water opvangt.
 8. Uw waterbed is pas vacuüm op het moment dat de onderste en bovenste fibermat laag zichtbaar zijn.
 9. Belangrijk: Verplaats uw waterbed matras niet voor deze vacuüm is. Dit kan er voor zorgen dat uw fibermat (de matten verantwoordelijk voor de stabilisatie en ondersteuning) verschuift.
 10. Leg de dop van de vul opening klaar en ontkoppel de slang aangesloten op uw waterbed. Dicht direct de vul opening met de dop. Zo komt er geen lucht in het waterbed.
 11. Vouw nu het waterbed matras dubbel. Let wel: Minder vouwen is beter voor transport.

Mocht u het waterbed transporteren, zorg dan altijd dat deze netjes ingewikkeld zit in bijvoorbeeld de tijk. Dit voorkomt problemen en schade aan het waterbed matras. U kunt nu verder met het demonteren van uw waterbed.

Gaat u verhuizen, of heeft u anderzijds liever dat een professional het waterbed leegpompt voor u? Ook daarvoor kunt u contact met ons opnemen. Onze service monteur staat u graag te woord. 

waterbedpomp
"Een waterbedpomp geschikt voor een waterbed leegpompen."

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *